Portretfotografie ’t Gooi: portret met “Hollywood” licht

Een portretfoto maken is niet zo maar iets wat je even doet, tenminste als je niet zo maar een standaard plaatje wilt. Goed kijken en vooraf oefenen op b.v. een pop is hierbij heel handig en aan te raden voordat je echt aan een opdracht voor een klant begint.

Het scenario zat al in mijn hoofd

Deze foto is niet gemaakt met studioflitsers wat velen zullen denken. Deze foto is gemaakt met slechts één continue lamp met een gerichte lichtstraal. Deze lamp is hier links van het model opgesteld. De bewerking is nadien in ‘raw” van kleur naar zwart-wit omgezet, en de contrasten zijn verder nabewerkt. Ik wilde met deze foto, die al volledig in mijn hoofd zat, een “Hollywood-achtige” sfeer bereiken. Ook de make-up hierbij heb ik zelf verzorgd, waarbij de nadruk werd gelegd op de lippen, die diep donkerrood zijn gemaakt. Dit geeft namelijk meer contrast wanneer de foto uiteindelijk naar zwart-wit wordt omgezet.

Een bepaalde “mood” creëren

Ook probeer ik vaak een bepaalde “mood” in mijn foto’s te bereiken door het model zich zo goed mogelijk te laten indenken in het scenario wat ik in mijn hoofd heb. Hier is zij duidelijk in gedachten verzonken. Precies wat ik voor ogen had.

Een fotoshoot kan plaatsvinden op locatie of in de studio in Naarden

Voor info en prijzen: www.hellasiertsema.com