Portretfotografie ’t Gooi: portretfotografie blijft steeds weer boeiend

Deze foto is eigenlijk al weer een tijdje geleden gemaakt. Maar aangezien ik net mijn blog ben begonnen, moet ik toch een beetje op zaken inlopen.

Lotte was hier het model, en zij is zeer fotogeniek. Zij heeft al diverse keren meegedaan in commercials. Acteren doet zij goed, gewoon van nature. Het kostte mij dan ook niet veel moeite om haar aan te sturen, het ging bijna vanzelf.

Hoe is deze foto gemaakt?

Voor een lange tijd heb ik altijd, zoals zo veel fotografen, steevast gewerkt met studioflitsers. Maar, door veel onderzoek te hebben gedaan op het internet, heb ik naast mijn studioflitsers ook continue lampen aangeschaft. Het enige verschil is dat je in wat hogere ISO’s moet werken. Maar met de enorme goede apparatuur die er op de huidige markt verkrijgbaar is, en waar ik ook mee werk, is dat eigenlijk helemaal geen probleem meer.

Het mooie is dat je om je model heen kunt lopen. Je ziet daadwerkelijk van te voren waar het licht valt, terwijl je met flits dit vaak achteraf gaat beoordelen. Of je gaat voor de zekerheid met vaste opstellingen werken, wat je vooraf dan weer hebt getest. Eigenlijk werk je, door continue lampen te gebruiken, veel sneller is mij ervaring. En bovenal veel creatiever. Maar dit is uiteraard puur persoonlijk, en dus geldt dit niet voor iedereen.

Geen studioflitsers meer?

Gebruik ik dan helemaal geen flits meer? Oh jawel, zeker wanneer de foto’s voor commerciële doeleinden zijn en zeer groot moeten worden uitvergroot. Of bij buitenopnames waar dan juist de “catchlight” in de ogen zo mooi kan zijn. Kortom ik werk dus met beide systemen. Maar voor mijn studiowerk zijn mijn continue lampen toch wel een belangrijk onderdeel geworden.

Make-up bij deze fotoshoot is door mijzelf verzorgd. Een shoot kan plaatsvinden op locatie of in de studio.

Wil je mijn werk blijven volgen? meld je dan aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je automatisch de updates binnen. “Stay tuned”.

Info website: www.hellasiertsema.com