Documentaire: De Zuidas saai? het kloppend hart van zakelijk Amsterdam

Het was zomaar een dag in de herfst, laat in de middag. Ik moest voor een reportage die dag in Amsterdam zijn, en ik besloot nog wat te gaan lopen. Het was een mooie dag, weliswaar wel wat aan de frisse kant. Ik was op de Zuidas in Amsterdam, het vastgoedparadijs voor projectontwikkelaars.

De zon stond al laag, de lucht was helder. Door de koude bovenlucht waren de vliegtuigsporen nog goed te zien. Het had eerder die dag wat geregend. De geur van de regen kon ik nog ruiken. Op de inleidende foto is links het WTC te zien en op de achtergrond de reusachtige kantoorpanden van het hoofdkantoor van ABN-AMRO aan de linkerkant en in het midden het pand van de Algemene Pensioen Groep (APG) en Arcadis. Ik heb de foto met tegenlicht genomen. Door de lage stand van de zon zijn de mensen die onderweg zijn in silhouetten met diepe schaduwen veranderd. Kortom ik heb met deze foto “de Zuidas” met een wat andere visie dan gebruikelijk willen vastleggen.

De Zuidas bruist van de activiteiten

Daar ik wel vaker in Amsterdam, en ook op de Zuidas kom, kan ik wel zien dat dit stukje van Amsterdam enorm is veranderd. Er zijn heel veel “trendy” restaurants bijgekomen. En ook worden er geregeld allerlei activiteiten georganiseerd. Zoals een heuse “Business estafette” waar uitsluitend zakenmensen aan mee kunnen doen voor de zogenaamde “Business-run”. Deze “Business-run” werd gepresenteerd door Jort Kelder die wij kennen als journalist, columnist, televisiepresentator en voormalig hoofdredacteur van het maandblad Quote. Hiernavolgend een kleine impressie die ik hiervan heb gemaakt.

Info website: www.hellasiertsema.com

En alsof dat niet genoeg is. Een tijdje geleden zijn daar de kampioenschappen “Beach Volleyball” aan toegevoegd. Met hiernavolgend wat foto’s hiervan. Kortom van een saaie kantoren omgeving is hier op de Zuidas helemaal geen sprake meer.

P7160029bw

P7160006bw

P7160019bw