High-Key Portretfotografie in ’t Gooi

Portretfoto’s kunnen op heel veel manieren worden bewerkt. Als basis heb je uiteraard een goede foto nodig met voldoende resolutie. Het verkrijgen van een goede belichting hierbij is essentieel. Maar het is ook belangrijk wat voor “soort belichting” je voor ogen hebt. Allemaal zaken waarover van te voren goed moet worden nagedacht.

Cross-lighting techniek

Doordat ik voor deze foto een mega grote paraplu van 220cm met diffuser heb gebruikt, is de uiteindelijke (originele) foto mooi zacht uitgelicht. Ik heb geen studioflitsers gebruikt maar slechts 1 continuelamp die aan de binnenkant van de paraplu is geplaatst, met de snuit naar binnen gekeerd. De paraplu is schuin, en zeer dichtbij het model en de achtergrond, geplaatst. Deze wijze van belichting wordt wel “cross-lighting” genoemd. Voor de achtergrond heb ik een witte rol gebruikt. De schaduwen zijn op deze wijze van belichten nihil. De uiteindelijke foto is vanuit raw naar deze High-Key zwart-wit foto omgezet met als finishing touch een klein randje om de foto heen. Toch weer een “andere look” gecreëerd. De make-up hierbij is door mijzelf verzorgd.

Een portretshoot kan plaatsvinden op locatie of in de studio in Naarden.

Voor info en prijzen: www.hellasiertsema.com