Portretfotografie ’t Gooi: altijd op zoek naar dat andere licht

Van al mijn portretfoto’s, en dat zijn er toch wel een hoop die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt, blijft dit toch wel mijn meest favoriete portret.

Deze foto is uitgelicht met zogenaamde filmlampen voorzien van een kleppenset. De make-up en styling voor deze shoot heb ik zelf verzorgd. Voor deze shoot heb ik voor een donkere achtergrond gekozen. En daar het model blond is, heb ik haar gevraagd om donkere kleding te dragen, zodat haar gezicht en haren duidelijk naar voren komen en als het ware gaan afsteken tegen de donkere achtergrond. De kleppenset van mijn filmlamp heb ik op een kier gezet en zo de foto genomen. Hierbij heb ik mijn camera op een hogere ISO-instelling gezet, iets wat met de hedendaagse apparatuur heel goed te doen is.

Lotte zelf is zeer fotogeniek, zij doet regelmatig mee aan commercials en zij kijkt heel gemakkelijk en natuurlijk in de lens. Ik hoefde haar op dat vlak dan ook bijna niet aan te sturen. Het haar had ik overigens voor deze foto verdeeld in een plukje links, midden en rechts. Het zijn maar details, maar dit is wel belangrijk voor de uiteindelijke foto.

Een fotoshoot kan plaatsvinden op locatie of in de studio in Naarden.

Voor info en prijzen: www.hellasiertsema.com